24 Ιανουαρίου 2013

Καρέ με βελονάκι

Καρέ < γαλλική carré (ουδέτερο άκλιτο) είναι το είδος εργόχειρου, κεντητού ή πλεκτού (με βελονάκι), τετράγωνου, σε αντίθεση με το σεμέν, που χρησιμοποιείται για τα υπόλοιπα σχήματα (οβάλ, παραλληλόγραμμο κλπ.) Πηγή: Βικιλεξικό 
 
Pattern on Ravelry
Καρέ με βελονάκι σε φιλέ πλέξη που πέρασε από τα χέρια μου και φωτογραφήθηκε για χάρη σας. Αποτελείται από μεγάλο, πυκνό λουλούδι στο κέντρο που περιστοιχίζεται από όμορφη γιρλάντα με λουλούδια, μπουμπούκια και φύλλα. Τετραγωνίζεται με ένα παιχνίδισμα σχημάτων και καταλήγει σε κυματιστές άκρες. Συγχρόνως με τη διαμόρφωση και ολοκλήρωση του σχεδίου μεσολαβούν τμήματα με αραιή πλέξη στο κέντρο και τις άκρες, σε σχήμα Χ ή σταυρό ανάλογα από που το βλέπεις, που δίνουν την αίσθηση ότι είναι δύο καρέ το ένα πάνω στο άλλο.
Εδώ βλέπετε λεπτομέρεια της αραιής πλέξης καθώς και τις δυο τελευταίες σειρές του τελειώματος, με συστοιχίες από ποδαράκια, στολισμένα με πικό.
Φυσικά έκανα καταγραφή του πατρόν για πιθανή αναπαραγωγή του αλλά ψάχνοντας με τη φίλη μου Τάνια τα παλιά περιοδικά της, για μια τακτική αναγνώστριά μου (Νάνσυ), ανακαλύφθηκε σε ένθετο του περιοδικού ΕΚΕΙΝΗ, Οκτώβριος 1986, φύλλο 33 (σελίδα 47-62) και είχε ελάχιστες διαφορές με το δικό μου. Συνεχίζοντας δε το ψάξιμο βρέθηκε τυχαία και ο Χριστός με τον Σταυρό, για κέντημα με 23 χρώματα, που έψαχνε η Ευδοκία στο τεύχος 307, Απρίλιος 1974 του περιοδικού ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ.

Δείτε περισσότερα σχέδια με βελονάκι.

Στο σημείο αυτό θα υπενθυμίσω ότι δεν αντιγράφουμε φωτογραφίες, κείμενα, η οτιδήποτε άλλο και κατόπιν το παρουσιάζουμε ως δικό μας έργο (ευχαριστώ Μαίρη) γιατί αργά ή γρήγορα θα ανακαλυφθεί (έχει συμβεί σε μένα τρεις φορές). Αναγνωρίστε και σεβαστείτε τον κόπο και τον χρόνο του κάθε δημιουργού, που τις περισσότερες φορές κοστίζουν περισσότερο από τα υλικά, αλλά περισσότερο σεβαστείτε τον εαυτό σας για να σας ανταποδώσουν τον σεβασμό. Θυμηθείτε να αποδώσετε τα εύσημα (credits) στον δημιουργό σε αντίθετη περίπτωση.
Δημιουργός μοναδικών κοσμημάτων η Δέσποινα Debb's jewelry και αυτό είναι το γυαλιστερό σετάκι κολιέ-σκουλαρίκια που κέρδισα στον διαγωνισμό της, "ένα κόσμημα που συνδιάζει την ποίηση και την γεωμετρική συμμετρία μιας καλλιτέχνιδας του πλεξίματος!" όπως αναφέρει στην συνοδευτική επιστολή της. Να συμπληρώσω ότι οι κρυστάλινες χάντρες με την καθαρότητα και τη διαφάνεια τους με εκφράζουν απόλυτα, το υλικό (συγγνώμη που δεν γνωρίζω την ορολογία του) έχει απίστευτη υφή αλλά και το γούρι του 2013 θα παρακολουθεί στενά τις επόμενες αναρτήσεις μου. Τα συγχαρητήρια μου σε ένα ακόμη άτομο που στην δεύτερη καριέρα του ασχολείται με κάτι που την γεμίζει και προσφέρει ομορφιές στο περιβάλλον της. Ντέπυ, καλή συνέχεια!

Το πατρόν πλεξίματος και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μπορείτε να κατεβάσετε από Raverly.
Αποστολή εκτυπώσεων και με αντικαταβολή, με μήνυμα ή σχόλιο.

Copyright 2013 - all rights reserved
Just a reminder that all personal pictures and patterns belong to me, please do not use them without my permission.

22 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ ΑΝΝΙΤΑ ΜΟΥ!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!!!!!ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ..ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω τι να σου πω βρε κορίτσι μόνο που τα βλέπω σκέφτομαι "πως τα καταφέρνει".Τι να πω.......πολλά πολλά μπράβο.!!!!!!!!!!
    Και να σου πω και από εδώ σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια.!!!!!Πολλά πολλά φιλιά.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό στην πλέξη του και άψογα τετραγωνισμένο!!! Έχω βαρεθεί να βλέπω καρέ, που μόνο καρέ δεν είναι...
    Κι όσο για τις χωρίς άδεια αντιγραφή φωτογραφιών, πολύ σωστά είπες: το καρποφόρο δέντρο πετροβολούν! Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και οι γνώσεις μου στο βελονάκι είναι λίγες δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις μια αξιόλογη δουλειά!! Φιλάκια και καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανεμορφο και καλο πλεγμενο,γιατι αμμα το πλεκτο δεν ειναι στροτο και το καλητερο σχεδιο να ειναι δεν δειχνει.Μπραβο για αλλη μια φορα και για το σχεδιο και για το πλεξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Μπράβο σου, για τον κόπο και το χρόνο που αφιέρωσες αλλά και για το μεράκι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο σχέδιο και πολύ σωστά αποτυπωμένο.Μπράβο Αννίτα το έχω ξαναπεί αλλά το ξαναλέω φτιάχνεις πραγματικά αριστουργήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά Αννιτάκι!!!!
    Πανέμορφο το καρέ! Πολύ θα ήθελα να το φτιάξω!!!
    Έχω μαζέψει ένα κάρο σχέδια αλλά με τις υποχρεώσεις του σπιτού δεν προλαβαίνω τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αννίτα μου καταπληκτικό καρέ με πολύ όμορφες λεπτομέρειες!!!!Υπέροχη δουλειά!!!Μπράβο!!!Όσο για την αντιγραφή των σχεδίων και τον κόπο του κάθε δημιουργού θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά είναι το λιγότερο ντροπή και τους μειώνει προσωπικά!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Super bonito!
    Boa sexta-feira!
    Ótimo fim de semana!
    Beijinhos do Brasil.
    ♡♡♡♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πανέμορφη η δημιουργία σου!!! Είναι υπέροχο καρέ!!! Μπράβο!!! Συγχαρητήρια και για το δωράκι σου!! Καλοφόρετο να είναι!!!
    Να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο Αννίτα!...πολύ όμορφο αποτέλεσμα!...όμορφο σχέδιο...και στρωτά πλεγμένο...Πανέμορφος ο καρέ σου!!!...Το δωράκι σου είναι πολύ όμορφο να το χαρείς...και νά`σαι πάντα τυχερή!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ μόνο να θαυμάζω μπορώ, γιατί ούτε γαλλικά κατέχω ούτε την τέχνη του κεντήματος ! :((((
    Και το γουράκι είναι πολύ όμορφο !
    Σε φιλώ και σου εύχομαι Καλό υπόλοιπο Σ/Κ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Olá querida Annita
    Lindíssimo trabalho!!!!
    Parabéns!!!!
    Feliz Ano Novo para ti, também.
    Felicidades
    Beijos de Portugal
    Ana Paula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό μοιάζει με ένα που έχω και εγώ ,είναι ένα πολύ όμορφο σχέδιο,με ενθουσιάζει το βελονάκι,καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Olá!
    Adoro este tipo de renda. O naperon é lindíssimo!!
    Um abraço.
    M. Emília

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kalos se brika poli omorfa einai ola ta plekta soy mprabw........ synxarithria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες, Βάσω!
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Χαίρομαι που βρεθήκαμε και εύχομαι να τα λέμε συχνά.

      Διαγραφή
  18. Αννίτα, είναι μία πανέμορφη δημιουργία!!! Μπράβο σου!!!
    Επίσης κάτι που θέλω να σου πω... το blog σου για 'μένα είναι πολύτιμο. Μπορώ να βρίσκομαι εδώ μέσα μερόνυχτα ολόκληρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...